Technológiai Compliance

Technológiai Compliance szolgáltatásaink

Irodánk rendkívüli érdeklődéssel fordul a technológiai iparág és annak szereplői, valamint az innovatív megoldások felé. Munkatársaink naprakész ismeretekkel rendelkeznek a legújabb technológiák vonatkozásában is és folyamatosan kutatjuk ezek jogi kérdéseit és e technológiák jogi helyzetekben való kezelésének legjobb gyakorlatait. 

Jellemző szolgáltatásaink

Új technológiák fejlesztésének támogatása

Jellemzően új technológiát fejlesztő, bevezető, vagy azzal piacra lépő vállalkozások számára nyújtunk az adott technológiára és annak ipari ágazatára vonatkozó megfelelési tanácsadást, a szükséges dokumentációk elkészítését, hatásvizsgálatok és kockázatelemzések elvégzését.

IT- és adatbiztonsági ügyek

Azon vállalkozások számára ajánljuk ezen szolgáltatásunkat, akiknél érzékeny adatok, vagy adatok nagy mennyisége kerül folyamatosan kezelésre, tárolásra, és feldolgozásra. Ügyfeleink részére a jogszabályoknak, valamint adott esetben speciális ágazati szabályoknak is megfelelő IT biztonsági dokumentációk és eljárások kidolgozását végezzük, továbbá képviseljük őket az ehhez kapcsolódó jogvitákban.

AI folyamatok támogatása

Mesterséges intelligenciát alkalmazó vagy AI elemet is fejlesztő ügyfeleink számára nyújtunk az AI rendszerelem vonatkozásában megfelelési tanácsadást és végezzük a szükséges dokumentációk elkészítését.

digitális piacok, digitális szolgáltatások, digitális marketing

A digitális piacokra, a digitális szolgáltatásokra, és a digitális marketingre irányuló tevékenységeket végző ügyfeleink számára nyújtunk megfelelési tanácsadást, valamint esetileg kampány-előkészítések, illetve termékfejlesztések során nyújtunk támogatást.

Megfelelést igénylő főbb jogszabályok

Általános adatvédelmi rendelet
Teljes egészében alkalmazandó 100%
Digital Services Act
Hatályos, de még nem minden kérdésben alkalmazandó 75%
AI Rendelet
Javaslat formában létezik 50%
Digital Marketing Act
Hatályos és főszabályként 2023. május 2-től alkalmazandó 85%
Cybersecurity Act
Teljes egészében alkalmazandó 100%

Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

A weboldalon használt képek az Unsplash weboldalról származnak.